Moestuinrecept: grof gestampte aardappelen met snijbiet

Anne Bonthuis

16 september 2016

Het is even een klus, maar wat een voldoening als de aardappels gerooid zijn. Onze tuinvrouw Jeanet Zandbergen, die we maandelijks in Seasons volgen, oogstte deze maand Francelines, Vitelottes-Noir en Rattes d’Ardenne. Hiervan maakte ze dit lekkere recept: grof gestampte aardappelen met snijbiet. In Seasons 8 lees je meer over alles wat er groeit in de handige moesmanden van Jeanet. Ze vertelt over het rooien van de aardappels, haar eens zo blozende tomaten die nu onder de schimmel zitten en haar kleinzoon die groenten kweken ‘supercool’ vindt. Grof gestampte aardappelen met snijbiet Bijgerecht voor 8-10 personen Bereidingstijd ± 25 min. Ingrediënten

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • flinke bos kleine snijbiet in verschillende kleuren (± 800 g)
  • zout
  • 100 g boter in blokjes
  • 3 el grove mosterd
  • versgemalen peper

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in grove blokjes.
  2. Was de snijbiet.
  3. Haal het groen van de nerf af en snijd de nerven in heel dunne plakjes.
  4. Snijd het blad in dunne reepjes.
  5. Kook de aardappels in water met zout in ± 15 min. gaar.
  6. Doe er de boter en mosterd bij en maak de blokjes een beetje stuk.
  7. Roer de snijbiet erdoorheen en breng op smaak met zout, peper en eventueel extra mosterd.

Bekijk nog meer lekkere moestuinrecepten van Jeanet: Courgettesalade met sesam Gevulde snijbiet <a