Zoete, sappige aardbeien vind je nu overal. Heerlijk in combinatie met de pure chocolade in deze aardbeien-brownietaart! Je kunt er zo’n 16 tot 20 stukjes uit snijden. Bereidingstijd: ± 55 min. + afkoelen Ingrediënten:
- 600 g pure chocolade
- 100 g boter
- 175 g suiker
- 1,5 kg aardbeien
- 4 eieren
- 130 g bloem
- ½ tl bakpoeder
- snufje zout
- 250 g volle kwark
- 250 g mascarpone
- 6 el basterd suiker
- 250 g slagroom
- blaadjes van 3 takjes citroenverbena
- Ook nodig: ingevette bakvorm (36 x 24 cm), bakpapier
- Hak de chocolade grof.
- Smelt op heel laag vuur 300 g van de chocolade met de boter en de suiker.
- Laat goed afkoelen, anders wordt de taart straks hard.
- Maak de aardbeien schoon en houd 400 g mooie exemplaren apart.
- Snijd de rest in dikke plakken.
- Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Klop in een kom de eieren los en roer er het afgekoelde chocolademengsel door.
- Zeef er de bloem en het bakpoeder boven en meng samen met het zout en de rest van de chocolade snel goed door elkaar.
- Doe het beslag in de vorm en strijk glad.
- Verdeel de hele aardbeien over het beslag en duw ze iets naar beneden.
- Bak in het midden van de oven ± 30 min.
- Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
- Meng de kwark met de mascarpone en de helft van de suiker.
- Sla de slagroom stijf en spatel door het mengsel.
- Neem de cake uit de vorm en verdeel het roommengsel erover.
- Verdeel de helft van de plakjes aardbei over de taart en pureer de andere helft met de rest van de suiker tot een saus.
- Garneer de taart met de citroenverbena en serveer met de saus.
Bewerking recepten Dosia Brewer | Fotografie Hollandse Hoogte