Carpaccio van kaki, kaneelijs in zwarte sesam en anijssaus

Anne Bonthuis

27 oktober 2017

carpaccio

Carola de Kanter kookt niet alleen met kolen, ze decoreert er ook mee. Aan tafel in haar zestig jaar oude kas genieten gasten van haar wintergerechten, waarin kool de hoofdrol speelt. In de nieuwe Seasons deelt ze een voor- en hoofdgerecht en hier op onze website het heerlijke toetje met kaki en kaneelijs!

Carpaccio van kaki, kaneelijs in zwarte sesam en anijssaus

Nagerecht voor 4 personen Bereiding: ± 20 min.

Ingrediënten:

  • 1 dl vlierbloesemsiroop of Golden Syrup
  • 1 citroen
  • 1 steranijs
  • 1-2 el boter
  • 4 bollen kaneelijs
  • zwarte sesamzaadjes
  • 4 kaki’s
  • 1 bakje anijs cress

Bereiding:

  1. Verwarm de siroop met zest van de citroen (alleen het geel, het wit smaakt bitter), steranijs en boter en laat dit ± 15-20 minuten zachtjes trekken.
  2. Snijd de kaki in zeer dunne plakken en verdeel die over 4 borden.
  3. Rol de bollen ijs door de sesam en leg ze in het midden van het bord.
  4. Schep de gezeefde anijssaus erover en garneer met de cressblaadjes.

Eten in de kas?

In de kas van Carola de Kanter zijn groepen welkom voor een lunch, diner, of borrel met hapjes. Ze organiseert ook small gatherings, waarbij maximaal veertien personen aanschuiven om te genieten van fraai opgemaakte gerechten, bereid met verse groenten, fruit en kruiden. Kookatelier Caatensteyn, Cauwelaerse-weg 24, Ulvenhout AC, caatensteyn.nl. TEKST RENATE WILMS | FOTOGRAFIE PIA VAN SPAENDONCK | RECEPTUUR CAROLA DE KANTER