Makkelijke lentepasta met brandnetel

Linde Verhulst

18 maart 2018

Vegan kok Lisette Kreischer deelde een paar recepten uit haar nieuwe boek The plant pharmacy. Waaronder deze makkelijke lentepasta met brandnetel. In deze makkelijke lentepasta wordt de kruidige smaak van brandnetel ondersteund door zoete doperwten en allerlei kruiden en groenten. 

Makkelijke lentepasta met brandnetel

Voor twee grote porties met een bereidingstijd van ± 30 minuten.

Ingrediënten

  • 75-100 g vers geplukte brandnetel toppen
  • 200 g pasta naar keuze
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon
  • Olijfolie
  • 1 ui, gepeld en fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, gehalveerd en ontdaan van zaadjes
  • 200 g gedopte doperwten, vers of uit de diepvries
  • 150 ml haverroom
  • Sap van ½ citroen
  • 1 volle el kappertjes
  • 1 ½ el gistvlokken
  • Kruidenzout en versgemalen zwarte peper
  • Verse basilicumblaadjes

lentepasta

Bereiding

  1. Schud de brandnetels na het plukken goed uit en check of er geen zand of insecten meer inzitten. Spoel de brandnetels daarna voorzichtig af.
  2. Breng ruim voldoende water aan de kook voor de pasta. Voeg vervolgens het bouillonblokje en de pasta toe en kook de pasta gaar – bijvoorkeur al dente – volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit ondertussen in een koekenpan een flinke scheut olijfolie. Fruit hierin de ui ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook en chilipeper toe en bak ze 1 min. mee.
  4. Voeg vervolgens brandneteltoppen en een klein scheutje water toe en roerbak ongeveer 2 min.
  5. Schenk al roerend de haverroom en het citroensap erbij en laat het geheel ongeveer 5 min. pruttelen, tot de doperwten gaar zijn en de brandnetels slinken.
  6. Voeg vervolgens de kappertjes en gistvlokken toe en 8 eetlepels van de kruidenbouillon waarin de pasta aan het koken is. Proef en roer goed. Breng eventueel op smaak met nog wat kruidenzout en een flinke snuf versgemalen zwarte peper.
  7. Giet de pasta af zodra hij klaar is. Verdeel hem over twee borden en maak af met het brandnetel- doperwtenmengsel. Serveer met verse basilicum en besprenkel met wat olijfolie.

Lees ook…

4x lekker vegetarisch eten  Risotto van gort met pompoen Tagliatelli met rode biet, zeebaars en tijm