Het leuke aan radijs: hij is makkelijk te kweken en je kunt hem vroeg in het voorjaar al oogsten! Het zaad ontkiemt razendsnel. Zeker in een warm voorjaar, dan schieten radijsplantjes ook al snel door. Geen nood, want de pittige zaadjes zijn lekker door salades of als garnering op toast, zoals deze radijsjes-avocado toast.
Radijsjes-avocado toast
Lunchgerecht voor 6 stuks. De bereidingstijd is ± 15 minuten.
Ingrediënten
- 6 sneetjes zuurdesembrood
- 1 grote avocado
- Sap en rasp van ½ citroen
- 2 tl radijszaadjes, geroosterd
- Zout, versgemalen peper
- 2 bosjes radijzen
- 40 g radijskiemen
- Extra vergine olijfolie, om te besprenkelen
- Zoutvlokken om te bestrooien
Bereiding
- Rooster het brood.
- Prak de avocado samen met het citroenrasp en wat citroensap.
- Roer er het radijszaad door en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel over de toast.
- Maak de radijsjes schoon en snijd ze in dunne parten.
- Verdeel over de avocado, bestrooi met radijskiemen en besprenkel met citroenrasp en olijfolie.
- Bestrooi met zoutvlokken en peper.
Tekst en recept Dosia Brewer | Fotografie Rob van der Vet | Styling Jet Krings
Lees ook…
Courgette-citroensoep Gebakken camembert met noten en zuidvruchten Kruidensalade met blauwe bessen en karnemelkdressing