IJswafels met ijs van peer en rozemarijn

Linde Verhulst

15 juli 2018

IJs maken ingewikkeld? Of tijdrovend? Welnee! Want deze ijswafels met als belangrijkste ingrediënten fruit & kruid, zijn heel eenvoudig voor te bereiden. En daarna doet de vriezer al het werk. 

IJswafels met ijs van peer en rozemarijn

Tussendoortje/nagerecht voor 4 personen. De bereidingstijd is ± 20 min. + afkoelen en invriezen ± 60 min.

Ingrediënten

  • 3 rijpe peren
  • 2 takjes rozemarijn + extra om te versieren
  • 350 ml witte wijn
  • 175 g fijne kristalsuiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • Sap van 1⁄4 citroen
  • 8 dunne wafeltjes met chocolade

ijswafels

Bereiding

  1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukken. Doe ze in een pan met de wijn, suiker en rozemarijn en een snufje zout. Breng aan de kook en laat de peren in ± 10 min. net zacht worden.
  2. Week intussen de gelatine in ruim koud water.
  3. Neem de van het vuur, roer de gelatine er goed door en laat afkoelen.
  4. Neem de rozemarijn uit de pan en pureer de inhoud van de pan goed. Voeg het citroensap toe en laat in de koelkast koud worden.
  5. Draai er in de ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzingen sorbetijs van. Laat het in ± 30 min. nog steviger worden in de vriezer.
  6. Schep de bolletjes van het ijs en maak ijssandwiches met de wafels. Versier met extra rozemarijnnaaldjes.
Fotografie Ernie Enkelaar | Styling Paula Schouten | Recepten Dosia Brewer | Bereiding Yvonne Jimmink

Lees ook…

Yoghurtijs met aalbessen Fruitijs in 5 minuten Carpaccio van kaki, kaneelijs in zwarte sesam en anijssaus