De traditionele wentelteefjes zijn heerlijk, maar heb je weleens een hartige variant geprobeerd? Wij zijn fan van deze peterselie-wentelteefjes met gele tomaatjes en parmezaanse kaas. Even iets anders dan een gewone boterham én heel simpel om te te maken.
Peterselie-wentelteefjes met gele tomaatjes en parmezaanse kaas
Lunch- of voorgerecht voor 4 personen Bereiding: ca 35 minuten
Ingrediënten
- 5-6 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepels l witte of rode wijnazijn
- versgemalen peper
- zout
- 1 bakje gele cherrytomaatjes
- 1 sjalotje
- stukje parmezaanse kaas om te schaven
- 2,5 deciliter melk
- 2 eieren
- klein bosje peterselie, 25 gram
- 4 dikke sneetjes oud witbrood, met of zonder korst
- 40 gram boter
Tip: Heb je geen oud brood hiervoor, laat de sneetjes brood dan op 100°C een kwartiertje drogen in de oven.
Bereiding:
- Klop in een kommetje 3 el olijfolie met 1 el wijnazijn en wat peper en zout tot een dressing.
- Snijd de gele cherrytomaatjes doormidden en halveer een deel nog een keer.
- Snijd dunne halve ringetjes van de sjalot.
- Meng de tomaat en sjalot door de dressing en zet koel weg tot gebruik.
- Doe de melk en eieren in een hoge mengbeker en voeg ¾ van de peterselie toe.
- Zet de staafmixer in de beker en meng tot de peterselie fijngemalen is in de melk.
- Roer er wat peper en zout door.
- Verhit een anti-aanbaklaag koekenpan.
- Wentel het eerste sneetje brood door de kruidenmelk en laat ca. een kwart van de melk er intrekken.
- Laat snel een kwart van de boter in de hete pan smelten en leg er het geweekte sneetje brood in.
- Bak ze in een paar minuten aan elke kant bruin.
- Bak meerdere sneetjes tegelijk als dat in de pan past.
- Serveer de wentelteefjes met de tomatensalade.
- Schaaf er wat parmezaanse kaas over en bestrooi eventueel met nog wat achtergehouden peterselie en versgemalen peper en zoutvlokken.
Tip: Ook heerlijk met MSC tonijn uit blik en zwarte olijven!
Fotografie Rob van der Vet, Styling Jet Krings, Recept Yvonne Jimmink
Lees ook:
Moestuinrecept: pittige pasta met peterselie, garnalen en citroen Groene-kruidenpasta met courgette Radijsjes-avocado toast