Vis met peterselie-korst

Anne Bonthuis

29 september 2018

kruidenkorst

Ben je net als wij dol op peterselie? Dan is deze witvis met een kruidenkorst van peterselie, knoflook, citroen en broodkruim echt een aanrader. Kies voor kabeljauw of de Hollandse schol, die duurzaam gevangen wordt. Dunne visjes samen maken ook dikke vis. Stapel dus een paar scholfiletjes op elkaar en steek er een prikker in als dat nodig is.

Vis met kruidenkorst van peterselie

Hoofdgerecht voor 4 personen Bereiden: ca. 30 min.

Ingrediënten

  • 4 dikke visfilets, bijv. kabeljauw of een ander witvis met MSC keurmerk
  • 25-30 gram peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • kleine biologische citroen
  • 5 eetlepels wit broodkruim of panko
  • peper, zout
  • 3 eetlepels olijfolie, + extra om in te vetten

Bereiding

  1. Vet een lage ovenschaal in waar de visfilets naast elkaar in passen en leg ze in de schaal met wat tussenruimte.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Snijd de peterselie en de knoflook fijn en rasp de citroen met een fijne rasp.
  4. Meng er in een kom het broodkruim en de olijfolie door. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel het mengsel over de bovenkant van de visfilets. Dat hoeft niet te netjes, maar houd de zijkanten van de vis vrij.
  6. Bak de vis in 15-20 minuten in de hete oven, afhankelijk van de dikte van de vis gaar.
  7. Het korstje mag iets bruin kleuren. Wanneer de vis nèt gaar is, is het goed.
  8. Druppel er de peterselie-olie omheen.
  9. Lekker met bijvoorbeeld gekookte krieltjes in de schil en verse peterselie.

Lees ook:

Peterselie-wentelteefjes met gele tomaatjes Pierogi met tuinboonvulling Courgette-citroensoep