Kastanjes poffen in de oven: zo doe je dat (recept)

Marene Hendriksen

11 oktober 2024

Gepofte Kastanjes

In de herfst zie je ook in Nederland steeds vaker tamme kastanjes op markten en in winkels. Dat je kastanjes kunt poffen in de oven weten de meeste mensen wel, maar hoe dan precies? Daarom delen wij dit heerlijke recept met jullie: gepofte tamme kastanjes. Recept voor 3 à 4 personen

Breiding inclusief poffen: 45 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram tamme kastanjes

Tamme kastanjes poffen

  • Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  • Kerf de tamme kastanjes aan de bolle kant met een scherp mesje in: zet een kruis door de buitenste schil, maar ook weer niet zo diep dat je in het vruchtvlees snijdt.
  • Spreid uit op een bakplaat die met bakpapier is bekleed.
  • Pof ze in ongeveer 25 minuten in de oven.
  • Laat iets afkoelen en pel ze (doe dat vooral samen aan tafel!) en eet ze meteen op.

Kastanjes poffen

Kastanjes zoeken

In veel parken en op landgoederen vind je de tamme kastanjeboom. Je kunt aan de vrucht heel goed zien dat het om een tamme kastanje gaat: die is veel stekeliger dan een wilde kastanje. Kopen kan ook, bijvoorbeeld bij de Groentebroer. Let er bij het uitzoeken op of de kastanjes goed vers zijn: glanzend aan de buitenkant en stevig in hun schil.

Andere lekkere recepten met kastanjes

Naast kastanjes poffen in de oven, kun je nog veel meer lekkers maken met kastanjes. Voor dit recept heb je kastanjemeel nodig dat is gemaakt van fijngemalen kastanjes: Kastanjelasagne met pompoen en palmkool: uit De Vegetarische Zilveren Lepel. Of probeer dit lekkere zoetje (zonder kastanje, maar met kastanjeblad: Kastanjeblad van peer en bladerdeeg.

TEKST, FOTOGRAFIE, STYLING EN RECEPTUUR: NATASCHA BOUDEWIJN