Heerlijk, deze notencake met peer en sinaasappel. Een fantastische combinatie! De verse walnoten maken de cake heerlijk crunchy.
Crunchy notencake met peer en sinaasappel
Ingrediënten:
- 75 gram walnoten + extra mooie om te garneren
- 75 gram blanke amandelen + extra mooie om te garneren
- 1 peer
- 125 gram boter
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 125 milliliter karnemelk
- 1 theelepel piment
- rasp van 2 sinaasappels + circa 40 milliliter van het sap
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram poedersuiker
Bereiding:
- Hak de noten grof.
- Maak de peer schoon en snijd het vrucht- vlees in blokjes.
- Smelt de boter.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Vet een cakeblik in en bekleed de onderkant eventueel met bakpapier.
- Meng de boter met de 2 suikers, de eieren, de karnemelk, de piment en de helft van de sinaasappelrasp.
- Roer er het bakmeel goed door en schep in de vorm.
- Bak de cake in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar. De cake is klaar als een prikker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat circa 10 minuten in de vorm afkoelen en laat daarna buiten de vorm op een rekje verder afkoelen.
- Meng de poedersuiker met de rest van de sinaasappelrasp en het sap en giet het over de cake. Garneer meteen met de rest van de noten.
Receptuur | Dosia Brewer Fotografie | Rob van der Vet Styling | Jet Krings Bereiding | Yvonne Jimmink