Deze espresso-kaneeltaart is een heerlijk zoete aanvulling voor een herfstpicknick in het bos. Als de tinten van het bos langzaam van groen naar geel, rood en oranje kleuren.
Espresso-kaneeltaart met noten en honing
Nagerecht voor 6-8 personen
Ingrediënten:
- 170 gram boter
- 165 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 140 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel kaneel
- 60 milliliter espressokoffie
- 120 milliliter melk
- 90 gram ongezouten, gemengde grote noten
- 6 eetlepels honing
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Klop de boter met de suiker romig met een elektrische mixer. Voeg het ei toe en klop goed door.
- Doe nu de bloem, het bakpoeder, kaneel, espresso en de melk erbij.
- Klop goed door en giet het beslag in een ingevette bakvorm.
- Bak de taart in circa 1 uur gaar of tot hij stevig en goudbruin is.
- Laat helemaal afkoelen en garneer met de noten en de honing.
- Tip: Snijd de taart eventueel thuis al in mooie punten. Vervoer hem in een goed afsluitbare doos. Of in de bakvorm waar je een theedoek omheen bindt ter bescherming.
Tekst: Dosia Brewer Fotografie: Colin Cooke/Taverne Agency Food & styling: Paul Lowe
Lees ook:
Stoofpeertjestaart met amaretto en witte chocolade Kastanje-chocoladetaart met mispelgelei Oma’s hemelse bosbessentaart