Espresso-kaneeltaart met noten en honing

Laurence Talet

4 november 2018

Espresso-kaneeltaart

Deze espresso-kaneeltaart is een heerlijk zoete aanvulling voor een herfstpicknick in het bos. Als de tinten van het bos langzaam van groen naar geel, rood en oranje kleuren.  

Espresso-kaneeltaart met noten en honing

Nagerecht voor 6-8 personen

Ingrediënten:

  • 170 gram boter
  • 165 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 140 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • 60 milliliter espressokoffie
  • 120 milliliter melk
  • 90 gram ongezouten, gemengde grote noten
  • 6 eetlepels honing

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2.  Klop de boter met de suiker romig met een elektrische mixer. Voeg het ei toe en klop goed door.
  3. Doe nu de bloem, het bakpoeder, kaneel, espresso en de melk erbij.
  4. Klop goed door en giet het beslag in een ingevette bakvorm.
  5. Bak de taart in circa 1 uur gaar of tot hij stevig en goudbruin is.
  6. Laat helemaal afkoelen en garneer met de noten en de honing.
  7. Tip: Snijd de taart eventueel thuis al in mooie punten. Vervoer hem in een goed afsluitbare doos. Of in de bakvorm waar je een theedoek omheen bindt ter bescherming.

Espresso-kaneeltaart Tekst: Dosia Brewer Fotografie: Colin Cooke/Taverne Agency Food & styling: Paul Lowe

Lees ook:

Stoofpeertjestaart met amaretto en witte chocolade Kastanje-chocoladetaart met mispelgelei Oma’s hemelse bosbessentaart