De hele maand januari deelt de redactie van Seasons haar favoriete bloemkoolrecepten. Vandaag deze vegetarische bloemkoolsteak met ansjovis-augurkdressing. Een favoriet recept van marketingcollega Angelique Kiburg. “Lekker gezond, makkelijk te maken en snel op tafel!” Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 niet te grote bloemkolen
- 1 el olie
- 1 uitgeperste teen knoflook
- zout en peper
- 2-3 ansjovisfilets op olie
- 4 grote zoetzure augurken, in kleine blokjes
- 1 el kappertjes
- geraspte schil van ½ citroen
- 2 el grof gehakte bladpeterselie
- bakplaat bekleed met bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Snijd uit het midden van elke bloemkool twee dikke plakken van ca. 1 1/2 -2 cm breed.
- Meng de olie met de knoflook en bestrijk de bloemkoolsteaks hiermee. Bestrooi de steaks vervolgens met wat zout en peper.
- Leg de steaks naast elkaar op de bakplaat en rooster ze ca. 20 min. in de oven.
- Keer ze voorzichtig met een spatel en rooster ze nog 10-15 min.
- Wrijf voor de dressing de ansjovis fijn in een kommetje.
- Roer er de blokjes augurkjes, kappertjes, geraspte citroenschil, peterselie en naar smaak peper door.
- Leg de steaks elk op een bord en lepel de dressing erover.
- Lekker met puree gemaakt van de overgebleven bloemkool en een gemengde groene salade.
Recept & beeld: Ontdek bio
Lees ook:
Flensjestaart met bosvruchtenjam Carpaccio van kaki, kaneelijs in zwarte sesam en anijssaus Frisse avocadotaartjes met coquilles