Heerlijk en snel gemaakt, deze mooie paddenstoeltaartjes van bladerdeeg!
Paddenstoeltaartjes
Klein hoofdgerecht of lunchgerecht voor 4 personen | ± 20 min. + oventijd ± 25 min.
Ingrediënten
- ± 400 g paddenstoelen (bijv. eekhoorntjesbrood), in plakjes
- 8 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 3 el boter
- blaadjes van 3 takjes tijm, fijn gehakt
- zout en versgemalen peper
- ± 125 ml crème fraîche
- 4 plakjes zachte geitenkaas
- 200 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 3 el pompoenpitten, geroosterd
Bereiding
- Leg telkens 2 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een diameter van ± 20 cm. Snijd er een cirkel uit.
- Was de paddenstoelen en snijd ze in plakjes.
- Doe de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur goudbruin. Voeg de tijm toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Smeer een laagje crème fraîche op de deegrondjes, maar houd een randje aan de buitenkant vrij. Beleg met de paddenstoelen en een plakje geitenkaas en bestrooi vervolgens met de Parmezaanse kaas en de pompoenpitten.
- Vouw de randen om en plaats op een bakplaat. Bak ze ± 25 min. op 180 °C tot de taartjes mooi goudbruin zijn. Serveer met salade.
CREDITS: RECEPTUUR, FOTOGRAFIE EN STYLING LINE DAMMEN/ TAVERNE AGENCY
Eetbare paddenstoelen?
Het is een vak op zich om eetbare en niet-eetbare paddenstoelen goed te onderscheiden. Ga daarom nooit zelf zomaar plukken, maar ga alleen op pad met een (erkende) specialist. Kijk bijvoorbeeld op de site van Edwin Florès, bij Table d’Amis of bij De Natuurkok. Meer heerlijke paddenstoelrecepten vind je in Seasons 11, te bestellen via de Webshop.