Paddenstoelenpizza

Marjolein ter Braak

17 november 2019

Paddenstoelenpizza

Heerlijk om eens af te wisselen, en nog passend bij het seizoen ook. En zeg nu zelf, hoe kan de combinatie knoflook, verse oregano, parmezaanse kaas en paddenstoelen in deze paddenstoelenpizza nou niet lekker zijn? Gegarandeerd succes dus.

Voor 6x een kleine paddenstoelenpizza

± 15 min. + rijzen 1-2 uur + oventijd 8-10 min. 

Ingrediënten

Voor het pizzadeeg

  • 1 tl droge gist
  • 200 ml lauw water
  • 3 el olijfolie
  • 375 g pizzabloem (tipo 00) + extra om te bestrooien
  • 11⁄2 tl zout 

Voor de witte pizzasaus 

  • 300 ml crème fraîche
  • 1 el witte wijn of citroensap 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst 2 el verse oregano
  • 1 tl zout 

Toppings 

  • Parmezaanse kaas, geraspt paddenstoelen
  • verse kruiden 

Paddenstoelenpizza

Bereiding

  • Maak eerst het pizzadeeg. Roer de gist door het lauwe water en voeg de olie, bloem en zout toe. Kneed het deeg goed en laat het afgedekt met plasticfolie op een warme plaats rijzen tot het ongeveer in volume is verdubbeld. 
  • Maak de pizzasaus door alle ingrediënten samen te mengen. 
  • Leg het deeg op een licht bebloemd werk- blad, verdeel het in zes gelijke stukken en rol er bolletjes van. Bestrooi met een beetje bloem en dek af. Laat nog ± 20 min. rijzen.
  • Duw of rol de bollejtes uit tot pizzabodems ter grootte van een bord. Besmeer ze dun met de pizzasaus en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, stukjes paddenstoel en verse kruiden.
  • Bak de pizza’s 8-10 min. op 250 °C of totdat de pizzabodem knapperig en goudbruin van kleur is.

Ook lekker: Paddenstoeltaartjes RECEPTUUR, FOTOGRAFIE EN STYLING: LINE DAMMEN / TAVERNE AGENCY