Koffie, thee, warme chocolademelk, of…… warme winterdrank met mango en passievrucht. Dat is weer eens iets anders. En verrassend lekker!
Warme winterdrank met mango en passievrucht
Aperitief voor 4–6 glazen | ± 10 min.
Ingrediënten
- 1 rijpe mango
- 100 ml kokosmelk
- sap van 2 sinaasappels
- 2 passievruchten
- ahornsiroop
- eventueel een scheutje rum
Bereiding
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukken. Pureer de mango en de kokosmelk in de blender.
- Meng het sinaasappelsap met de mangopuree. Verdun eventueel met een beetje water.
- Snijd de passievruchten in twee helften, schep de pulp eruit en meng met het sap.
- Verwarm het drankje in een pan. Proef en voeg wat ahornsiroop toe als je het iets zoeter wilt.
- Serveer in hittebestendige glazen en voeg eventueel wat rum toe.
CREDITS: RECEPTUUR SUSANNA FYRING LIEDGREN | BEWERKING DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE SUSANNA BLÅVARG
Meer verwarmend lekkers
Andere feestelijke recepten vind je in de kersteditie van Seasons – nu verkrijgbaar in de winkels en de webshop.