Een cake zoals er maar weinig zijn: rond, en met een dikke laag chocoladesaus. Comfortfood van de bovenste plank, voor jezelf of een ander. En voor de leuk kun je er nog prikkers insteken ook, dat maakt het een extra feestelijk smul-moment…
Bananencake met chocolade
Voor ± 12 stukken | ± 10 min. + oventijd ± 60 min.
Ingrediënten
- 150 g zachte boter + extra om in te vetten
- 150 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 240 g bloem
- 1 ½ tl bakpoeder
- 2 tl vanillesuiker
- 1 tl kaneel
- 3 dl gepureerde banaan (ongeveer 3 middelgrote, goed rijpe bananen)
- 2 el geraspte kokos
Voor de chocoladesaus:
- 100 g pure chocolade, grof gehakt
- 1 el boter
Ook nodig: een ronde bakvorm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Klop de boter en suiker in 5 min. licht en romig.
- Klop er één voor één de eieren door.
- Meng in een aparte kom alle droge ingrediënten en meng ze samen met de bananenpuree door het ei-suikermengsel tot een glad beslag.
- Vet een ronde cakevorm in en bestrooi deze met geraspte kokos.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak op het onderste rek van de oven 50-60 minuten.
- Neem de cake uit de oven en laat hem 10 min. in de vorm afkoelen.
- Neem hem uit de vorm en laat helemaal afkoelen.
- Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet de kom op een pan met een laagje kokend water (de onderkant van de kom mag het water niet raken).
- Laat de chocolade smelten, neem hem van het vuur en roer de boter erdoor.
- Laat de chocoladesaus afkoelen tot kamertemperatuur.
- Zet de taart op een serveerschaal, en giet de chocoladesaus erover.
CREDITS: TEKST DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE REETTA PASANEN | STYLING EN RECEPTUUR SANNA KEKÄLÄINEN