Kool saai? Nee hoor, je kan er van alles mee! Probeer deze sticky kip met shiitake-koolrolletjes maar eens.
Sticky kip met shiitake-koolrolletjes
Hoofdgerecht voor 8 personen | ± 30 min. + oventijd ± 20 min.
Ingrediënten
- 8 grote wittekoolbladeren
- 480 g wittekool, fijn gesneden
- 1 kg kipgehakt
- 2 el gember, fijn geraspt
- 4 knoflooktenen, geplet
- 180 ml oestersaus
- 1 groene chilipeper, fijn gehakt
- 2 lente-uitjes, in dunne ringen
- 200 g shiitakes, in dunne plakjes
- 3 eiwitten
- zwarte sesamzaadjes
- (paarse) cress
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Blancheer de koolbladeren in een grote pan met ruim kokend gezouten water 1 min. of tot ze heldergroen en net zacht zijn.
- Giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat op keukenpapier goed uitlekken.
- Meng het kipgehakt met de gember, knoflook, 120 ml van de oestersaus, de fijn gesneden wittekool, chilipeper, lente-ui, shiitakes en eiwit in een grote kom.
- Schep telkens 1/8 deel van het kipmengsel in het midden van elk koolblad en rol op.
- Leg de rolletjes in een licht ingevette grote ovenschaal en verdeel de resterende oestersaus erover.
- Bak 18-20 min. of tot de rolletjes goudbruin en sticky zijn.
- Bestrooi met sesamzaadjes en versier met de cressen om te serveren.
CREDITS: VERTALING EN BEWERKING DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE CHRIS COURT/TAVERNE AGENCY | STYLING STEVE PEARCE