Groots buiten koken in de winter: butternuts met geitenkaas en rucola

Marloes Blom

7 februari 2020

butternuts

Butternuts zijn heerlijke pompoenen – ze combineren perfect met geitenkaas. Je kan ze natuurlijk in de oven bereiden, of gewoon wokken. Of bij een winterse barbecue, zoals wij deden. Wij gebruikten voor dit recept de Big Green Egg – een barbecue die de warmte lang vasthoudt en heel geschikt is voor slow cooking.

Butternuts van de (Big Green Egg) barbecue

Bijgerecht voor 8-10 personen | ± 55 min.

Ingrediënten

  • 2 kleine butternuts
  • 2 el olijfolie + extra om te bedruppelen
  • versgemalen peper
  • zout
  • sap van ¼ citroen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 25 g rucola
  • 50 g zachte geitenkaas, verkruimeld
butternuts

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan en verwarm tot 180 °C.
  2. Snijd de butternuts in de lengte doormidden en verwijder de zaden.
  3. Wrijf in met de olijfolie, peper en zout.
  4. Wrijf de binnenkant in met het citroensap en de knoflook.
  5. Leg de butternuts ± 5 min. met de snijkant naar beneden op het rooster en haal ze daarna eraf.
  6. Zet de butternuts met de bolle kant naar beneden op een schaal op de plaat en bak ze met gesloten deksel in 30-40 min. gaar (afhankelijk van de grootte).
  7. Neem uit de barbecue en verdeel de rucola en geitenkaas erover.
  8. Bedruppel met extra olijfolie.

CREDITS: FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR | STYLING PAULA SCHOUTEN, JESSICA LEK | RECEPTEN DOSIA BREWER Meer informatie over de ‘Big Green Egg’ vind je op rookovens-online.nl.

Ook lekker om te maken met pompoen