Het fijne van een ovengerecht: de heerlijke geuren verspreiden zich door je keuken. En jij hebt de tijd voor wat anders.
Gnocchi van boerenkool en kaas met chili-tomatensaus
Hoofdgerecht voor 4-6 personen | ± 55 min. + oventijd ± 25 min.
Ingrediënten
- 100 g gesneden boerenkool
- 80 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
- 400 g ricotta
- 50 g geraspte mozzarella (zakje)
- 100 g bloem, gezeefd + extra om te bestuiven
- versgemalen zwarte peper + zeezout
Voor de tomatensaus
- 3 blikjes kerstomaatjes (à 400 g)
- 1 rode peper, in dunne plakjes
- 60 ml vincotto (of balsamicoazijn)
- 500 ml groentebouillon
- 2 teentjes knoflook
- versgemalen zwarte peper
- zeezout
- 1 el olijfolie
- fijn geraspte Parmezaanse kaas
- basilicumblaadjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Doe de boerenkool in een grote hittebestendige kom en voeg kokend water toe totdat de boerenkool onderstaat. Zet 5 min. weg. Giet af in een zeef, duw zoveel mogelijk water eruit en doe in een grote kom.
- Voeg de Parmezaanse kaas, ricotta, mozzarella, bloem en wat peper en het zout aan de boerenkool toe en meng goed.
- Verdeel het mengsel in vier delen.
- Bestuif een werkvlak licht met bloem. Vorm elk deel van het boerenkool mengsel tot een rol van 30 cm. Snijd elke rol in stukken van 2 cm en houd apart onder een theedoek.
- Maak nu de tomatensaus. Leg de tomaatjes in een grote braadslee. Voeg de rode peper, vincotto, groente bouillon, knoflook en wat peper en zout toe en meng goed.
- Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en bak 8-10 min. in het midden van de oven.
- Roer de gnocchi erdoor, besprenkel met olijfolie en bak nog 10-15 min. Of tot de gnocchi gaar zijn.
- Bestrooi met Parmezaanse kaas en garneer met basilicumblaadjes.
CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE CHRIS COURT/TAVERNE AGENCY | VERTALING EN BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER Dit recept staat in de tweede editie van Seasons – samen met nog meer heerlijke stoofgerechten uit de oven. Je vindt Seasons 2 in de webshop.