Poussins met champignons en linzen

Marloes Blom

26 februari 2020

poussin met champignons en linzen

Ideaal is dit recept van biologische piepkuikens met linzen, groenten en fijne smaakmakers – zoals port. Je husselt en mengt, zet het in de oven en klaar is Kees.

Poussins met champignons en linzen

Hoofdgerecht voor 4 personen | ± 40 min. + oventijd ± 30 min.

Ingrediënten

  • 4 biologische poussins (piepkuikens)
  • 400 g Puy­linzen
  • ± 125 g chorizo
  • 5 sjalotten, gehalveerd
  • 4 laurierblaadjes
  • 10 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 300 g kastanjechampignons, gehalveerd
  • 375 ml port
  • 1,25 l hete kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • versgemalen zwarte peper + zeezout

poussin met champignons en linzen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 240 °C.
  2. Besprenkel de poussins met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  3. Meng in een grote braadslee de linzen met de chorizo, sjalotten, laurierblaadjes, eekhoorntjesbrood, champignons, port en bouillon en meng goed. Leg de poussins op het mengsel van linzen en champignons.
  4. Zet in de oven en bak het geheel in 30 min. gaar.

CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE CHRIS COURT/TAVERNE AGENCY | VERTALING EN BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER

Meer lekkers uit de oven