Ideaal is dit recept van biologische piepkuikens met linzen, groenten en fijne smaakmakers – zoals port. Je husselt en mengt, zet het in de oven en klaar is Kees.
Poussins met champignons en linzen
Hoofdgerecht voor 4 personen | ± 40 min. + oventijd ± 30 min.
Ingrediënten
- 4 biologische poussins (piepkuikens)
- 400 g Puylinzen
- ± 125 g chorizo
- 5 sjalotten, gehalveerd
- 4 laurierblaadjes
- 10 g gedroogd eekhoorntjesbrood
- 300 g kastanjechampignons, gehalveerd
- 375 ml port
- 1,25 l hete kippenbouillon
- 1 el olijfolie
- versgemalen zwarte peper + zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 240 °C.
- Besprenkel de poussins met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
- Meng in een grote braadslee de linzen met de chorizo, sjalotten, laurierblaadjes, eekhoorntjesbrood, champignons, port en bouillon en meng goed. Leg de poussins op het mengsel van linzen en champignons.
- Zet in de oven en bak het geheel in 30 min. gaar.
CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE CHRIS COURT/TAVERNE AGENCY | VERTALING EN BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER