Borlottibonen met mosterd en ahornsiroop

Marloes Blom

3 maart 2020

Borlottibonen met mosterd en ahornsiroop

Borlottibonen zijn an sich al lekker. Bij dit recept smoor je ze in heerlijke smaakmakers – zoals mosterd. Je serveert ze vervolgens met burrata, reepjes gerookt spek, en zuurdesembroodjes. Om te smullen zo lekker!

Borlottibonen met mosterd en ahornsiroop

Hoofdgerecht voor 4 personen | ± 80 min.

Ingrediënten

  • 200 g gerookt spek, in dunne reepjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes versgemalen zwarte peper
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 500 ml kippenbouillon
  • 500 ml water
  • 140 g grove mosterd
  • 60 ml ahornsiroop
  • 4 laurierblaadjes
  • 425 g gedopte borlottibonen (ongeveer 1 kg vers) of gebruik gedroogde geweekte borlottibonen of borlottibonen uit blik
  • 250 g burrata
  • 4 zuurdesembroodjes om te serveren

Borlottibonen met mosterd en ahornsiroop

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur.
  2. Voeg het spek toe en bak in ± 4 min. goudbruin en knapperig. Neem het spek met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
  3. Bak de ui, knoflook en peper in dezelfde pan al omscheppend in ± 5 min. goudbruin. Roer de tomatenpuree en gerookte paprika erdoor en bak nog 1 min.
  4. Voeg de bouillon, water, mosterd, ahornsiroop, laurierblaadjes en bonen toe aan het tomatenpureemengsel en roer goed. Breng aan de kook, zet het vuur lager en dek de pan af met een deksel.
  5. Laat de bonen 30 min. sudderen.
  6. Verwijder de deksel en laat de bonen nog 30 min. sudderen of tot de bonen zacht zijn. De vloeistof moet goed indikken.
  7. Schep de bonen op borden en leg er burrata en het spek bovenop. Bestrooi met zwarte peper en serveer met de zuurdesembroodjes.

CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE TAVERNE AGENCY/CHRIS COURT | BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER Meer lekkere recepten met mosterd vind je in het maartnummer van Seasons. Je bestelt ‘m eenvoudig in de webshop!