Een feestelijk en handig recept – de oven doet deels het werk.
Lamsvlees met zoete aardappel en salsa verde
Hoofdgerecht voor 6 personen | ± 55 min. + oventijd ± 25 min.
Ingrediënten
- 3 lamslendes (à 500 g), zonder been, opgebonden met keukentouw
- 700 g zoete aardappel, in dunne plakjes
- 60 ml olijfolie
- versgemalen zwarte peper + zeezout
- 1 bosje tijm
- blaadjes van 6 takjes oregano, fijngehakt
- 1 tl fijn geraspte citroenschil
- 1 el citroensap
- 1 teentje knoflook, geplet
- 125 ml olijfolie
Voor de oregano salsa verde
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Schep in een grote kom de plakjes zoete aardappel om met de helft van de olijfolie en wat peper en zout tot alles goed is gemengd.
- Vet een grote ovenschaal licht in. Leg de plakjes zoete aardappel iets overlappend in de ovenschaal.
- Steek een paar tijmtakjes tussen het keukentouw. Leg het vlees op de zoete aardappel, bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
- Bak 25 min. in de oven voor medium rare of langer naar smaak.
- Controleer of de zoete aardappel gaar is. Haal uit de oven en laat ± 10 min. rusten.
- Maak intussen de oregano salsa verde door alle ingrediënten in een kleine kom te mengen.
- Schep wat salsa verde over het lam en serveer er de zoete aardappel en de rest van de salsa verde bij.
*) Te koop bij de ruim gesorteerde supermarkt en Aziatische supermarkt. CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE CHRIS COURT/TAVERNE AGENCY | VERTALING EN BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER