Hem eerst bakken, en daarna smoren in de oven. In een mengsel van mosterd, melk en kippenbouillon. Reken maar dat dit kippetje lekker smaakt!
Kip gesmoord in dijonmosterd
Hoofdgerecht voor 4-6 personen | ± 15 min. + oventijd ± 1 1⁄2 uur
Ingrediënten
- 1 kip van ± 1,6 kg, opgebonden
- 1 el olijfolie
- 140 g dijonmosterd
- 2 tl mosterdpoeder
- 500 ml melk
- 300 ml kippenbouillon
- 1 tl venkelzaadjes
- 3 reepjes citroenschil
- 6 takjes marjolein
- 4 sjalotjes, geschild en gehalveerd
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bestrooi de kip met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een grote, zware en ovenvaste pan. Bak de kip af en toe kerend in ± 10 min. aan alle kanten goudbruin.
- Meng intussen de mosterd, mosterdpoeder, melk en kippenbouillon in een grote kom en meng goed.
- Giet dit melkmengsel in de pan met de kip.
- Roer de venkelzaadjes, citroenschil en marjolein erdoor.
- Zet de pan in de oven en bak ± 1 uur met de deksel erop.
- Voeg de sjalotjes toe en bak de kip nog 30 min., of tot ze gaar is.
- Bestrooi royaal met zwarte peper en serveer.
CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE TAVERNE AGENCY/CHRIS COURT | BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER