Het kost even wat tijd maar lekker dat hij is, deze cornedbeef met een zelfgemaakte glazuur! Ook fijn: het is een lust voor het oog.
Cornedbeef met honing-mosterdglazuur
Hoofdgerecht voor 6-8 personen | ± 20 min. + stoven ± 2 uur + rusten ± 8 min.
Ingrediënten
- 2 kg brisket (puntborst), bestel bij de slager of online
- 3 laurierblaadjes
- 2 tl gele mosterdzaadjes
- 5 hele kruidnagels
- 60 ml sherryazijn
- 90 g bruine suiker
- 1 ui, gepeld en in vieren
Voor het honing-mosterdglazuur
- 190 g dijonmosterd
- 45 g bruine suiker
- 115 g honing
- 2 el sherryazijn
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 1 el roze peperkorrels, geplet om te serveren
Bereiding
- Leg het vlees met de laurierblaadjes, mosterdzaadjes, kruidnagel, azijn, suiker en ui in een grote, zware, ovenvaste pan.
- Giet er water in tot het vlees onderstaat. Breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur lager en dek de pan af met een deksel. Kook het rundvlees 2 uur.
- Haal het vlees uit de pan en leg op een bord.
- Houd 250 ml kookvocht apart, de rest gebruik je niet.
- Meng voor het glazuur de mosterd, suiker, honing, azijn, knoflook en het achtergehouden kookvocht in een kom en meng goed.
- Maak de pan schoon met keukenpapier, leg het rundvlees terug in de pan en giet het glazuur erover. Zet de pan op hoog vuur en breng aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat het vlees 8 min. sudderen.
- Schep vervolgens wat van het vocht over het vlees kook nog 8 min. of tot het rundvlees donker goudbruin is.
- Haal het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 8 min. rusten.
- Leg het vlees op een bord en snijd het in dikke plakken. Giet het glazuur erover, garneer met de roze peperkorrels en serveer.
CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE TAVERNE AGENCY/CHRIS COURT | BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER