Tuinboonhummus met groene-groentensandwich

Marloes Blom

30 mei 2020

tuinbonenhummus

Vers van het land zijn tuinbonen het lekkerst, in soepen en salades. Maar ook simpelweg gepureerd, op je (stok)broodje.

Tuinboonhummus met groene-groentensandwich

Lunchgerecht voor 4 personen | ± 10 min.

Ingrediënten

Voor de hummus

  • 100 g tuinbonen, gekookt en gedopt
  • 2 el witte tahini
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1⁄2 kleine citroen
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • een paar el ijswater

Voor de broodjes

  • 1 stokbrood
  • olijfolie
  • naar keuze plakjes komkommer, plakjes radijs, zonnebloemkiemen, gekookte doperwtjes, groene paprika, fijngehakt of in plakjes, en/of dungesneden reepjes courgette

tuinbonenhummus

Bereiding

  1. Pureer voor de hummus de tuinbonen met de tahini, knoflook en citroensap.
  2. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Voeg beetje bij beetje ijswater toe tot je een mooie, smeerbare pasta krijgt.
  4. Snijd het stokbrood in dunne plakjes.
  5. Druppel wat olijfolie over elke plak en rooster ze.
  6. Beleg royaal met de hummus en vervolgens met een topping naar keuze.

CREDITS: TEKST, FOTOGRAFIE EN STYLING KINGA BLASZCZYK-WÓJCICKA/HOUSE OF PICTURES | VERTALING EN BEWERKING DOSIA BREWER

Meer lekker lente