Salade met gegrilde geitenkaas in parmaham en bramenvinaigrette

Marloes Blom

22 juli 2020

Salade met gegrilde geitenkaas in parmaham en bramenvinaigrette

De combinatie van zachte, smeltende geitenkaas en parmaham, afgetopt met een vinaigrette van bramen. Eentje om telkens weer te maken, deze overheerlijke salade gegrilde geitenkaas.

Salade met gegrilde geitenkaas in parmaham en bramenvinaigrette

Bijgerecht voor 4 personen | ± 15 min. + bevriezen ± 30 min.

Ingrediënten

  • 1 krop romaine sla
  • 300 g zachte geitenkaas (rol)
  • 16 salieblaadjes
  • 8 plakjes gedroogde ham
  • 2 el azijn
  • 1 el honing
  • 75 g bramen
  • 4 tl olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 250 g bramen
  • eventueel: cressen om te garneren

Salade met gegrilde geitenkaas in parmaham en bramenvinaigrette

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Snijd de kaas in 16 plakken, leg op elk plakje een salieblad en wikkel in een stukje ham. Leg ± 30 min. in de vriezer, zodat ze bevroren zijn als je ze gaat grillen. Zo wordt de ham straks krokant terwijl de kaas net zacht blijft.
  3. Meng intussen de azijn, honing, 2 bramen en de olijfolie. Plet de bramen iets en breng op smaak met zout en peper.
  4. Grill de pakketjes met kaas aan beide kanten 3-4 min. tot de ham knapperig is.
  5. Trek intussen de blaadjes van de sla los. Leg de kaaspakketjes en de rest van de bramen op de sla. Bedruppel met de vinaigrette en versier met de cressen.

CREDITS: PRODUCTIE EN STYLING GITTE HEIDI | FOTOGRAFIE LINE FALCK | BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER

Meer lekkere salades