Een huis voelt pas echt als je eigen plekje als je er je eigen draai aan geeft. Maar hoe doe je dat? Cindy Verboven en Alex Wassink runnen woonlabel Stapelgoed, hebben een eigen verf- en behanglijn én geven interieuradvies. Ze toverden zelf een voormalige herberg uit 1650 om in een prachtig modern ‘farmhouse’. Op hun eigen unieke wijze, uiteraard. Ze weten precies hoe je ook van jouw huis een thuis maakt.
Maak van je huis een thuis: persoonlijke spullen
Een eigen ik geven aan je huis. Cindy kan het niet genoeg benoemen. “Vaak kopen mensen nieuwe items en die zijn prachtig, maar je maakt pas echt een thuis met persoonlijke spullen. Fun kost geen geld, is ons motto. Een heel simpel idee is bijvoorbeeld om van oude ladekastjes die je op rommelmarkten vindt een ‘letterbak’ te maken. Je maakt ze schoon, schildert ze eventueel, boort er een gaatje in en hangt ze aan de muur. Zet er spullen in die bij jou horen en je hebt direct sfeer. Of neem onze bordenwand: elk bordje is een herinnering aan een vakantie of bijzondere gelegenheid. Het maakt je huis eigen.” De boerderij leent zich perfect om de kunst af te kijken. Waarom een wastafelmeubel uit een sanitairzaak als je vrij simpel, met oude planken en een mooie schaal, een eigen ontwerp kunt maken? Of een originele lampenkap van een mooie bamboemand. Zo maak je van je huis echt je thuis.
Nog 7 woontips van Cindy
1. Wees selectief “Kijk naar de ruimte die je wilt aanpakken en beslis: welke spullen wil je houden en welke niet? Die doe je weg, met de rest ga je schuiven.” 2. Níet tegen de muur “Plant niet al je meubels tegen de muur zodat er in het midden een balzaal van ruimte ontstaat en er nul geborgenheid is.” 3. Maak een tentoonstellingsplek Als wonen je passie is en je oog hebt voor bijzondere items is de kans groot dat je in de loop der jaren nogal wat spullen verzamelt. Hoe ga je die neerzetten en zorg je ervoor dat het een geheel wordt? Cindy: “Eigenlijk kan dat maar op één manier, door te clusteren. Bewaar alle zaken die niks met elkaar te maken hebben op één plek en er ontstaat rust en eenheid.” Oude koffers, leren ballen, antieke potten en beelden staan daarom tentoongesteld in een grote kast – “Het is nu een soort museumstuk geworden.” Of ze vaak schuift met meubels of dingen verandert? “Eigenlijk niet. Alle keuzes, van betonvloer tot muurkleur, hebben we weloverwogen gemaakt. Ik heb nergens spijt van.” 4. Durf te kiezen voor kleur “Kleur is dé sfeermaker dus durf je muren te verven. Toch niet mooi? Dan verf je ’m gewoon weer over. Schilder een vintage kast mee in dezelfde kleur als de muur, zodat die mooi blendt en je een statement maakt. Verf het plafond mee, als je een ruimte groter wil laten ogen.” 5. Mix oud met nieuw “Richt je huis in met een mix van oud en nieuw. Niet alleen oud – je wilt niet wonen in een brocantewinkel – maar ook niet alles nieuw – een showroom leeft ook niet lekker.” 6. Koop verstandig: let op de proporties van meubels “Besef dat als je interieurstukken gaat kopen in een meubelzaak dat die bank of tafel altijd kleiner lijkt dan in je huiskamer.” 7. Ga voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit “Last but not least: koop liever één mooi stuk in plaats van tien prullaria.”
Over Cindy en Alex – en hun woonlabel Stapelgoed
Cindy Verboven en Alex Wassink runnen het woonlabel Stapelgoed. Ze ontwerpen woonaccessoires, hebben een eigen verf- en behanglijn en geven interieuradvies. Hun kantoor en de showroom zijn gevestigd in het voorhuis van de verbouwde boerderij. Wonen doen ze in de voormalige stal, samen met zoon Ollie en dochter Bobbie. Meer weten? Kijk op stapelgoed.com.
Meer wooninspiratie in de stijl van Cindy
- Hier zie je meer foto’s van het prachtige farmhouse van Cindy en Alex – plus het verhaal van de enorme renovatie. Wil je dat mooie huis liever doorbladeren? Seasons Wonen, met daarin nog 4 Binnenkijkers, bestel je eenvoudig via de webshop
- Ook vaasjes staan prachtig als je ze bij elkaar rangschikt
- Unieke interieurstukken vind je bij deze vintage woonwinkels
CREDITS: Productie InsideHomePage.com | Tekst Renate Wilms, Evelyn van Driel | Fotografie Louis Lemaire | Styling Esther Loonstijn