Fluwelig gestoofd, kruidig gerookt en soms zoet als karamel, de ui heeft het allemaal in zich. Rauw heeft hij een scherp kantje, maar niet in deze heerlijk krokante gefrituurde uienringen.
Gefrituurde uienringen
Voorgerecht of snack voor 6 personen | ± 35 min. + marineren ± 1 uur en 30 min.
Ingrediënten
- 500 g uien, gepeld en in ringen van 1 cm
- 500 ml sherryazijn
- 2½ tl zeezout
- 225 g zelfrijzend bakmeel
- 2 el fijne kristalsuiker
- 750 ml koud bruiswater
- 450 g maizena
- olie om te frituren
- gerookte zeezoutvlokken, om te serveren (evt.)
Bereiding
- Doe de uienringen in een grote kom. Roer de azijn en het zout erdoor en laat 1 uur en 30 min. marineren. Giet de uien daarna af.
- Meng zelfrijzend bakmeel, suiker, bruiswater en 300 g maizena in een grote kom. Roer tot alles net is gemengd. Doe de resterende maïzena in een andere grote kom.
- Vul een grote (frituur)pan tot halverwege met plantaardige olie. Verhit de olie tot 190 °C. Gebruik evt. een keukenthermometer om de temperatuur te checken.
- Haal de uienringen in porties door de maizena tot ze goed bedekt zijn, doop ze in het beslag en bak ze in 2-3 min. goudbruin. Neem de uienringen met een schuimspaan uit de pan en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
- Bestrooi de uienringen met de gerookte zoutvlokken en serveer.
Meer lekkere snacks
Meer smulrecepten met ui in Seasons
In Seasons januari vind je nog veel meer heerlijke recepten met ui en ook:
- Maak decoraties met droogbloemen
- Upgrade katoen met indigoblauw
- Wandel door het bevroren bos
Je bestelt ‘m eenvoudig online in onze webshop – en betaalt geen verzendkosten. CREDITS: PRODUCTIE TAVERNE AGENCY | FOTOGRAFIE CHRIS COURT | VERTALING EN BEWERKING DOSIA BREWER