Houd je van pannenkoeken, als ontbijt of als toetje – of wanneer je maar wilt? Maak ze dan eens anders dan anders. Deze pannenkoeken met vlierbloesem uit eigen tuin smaken heerlijk én zijn een lust voor het oog.
Pannenkoeken met vlierbloesem
Ontbijt of nagerecht voor 8 personen | ± 40 min.
Ingrediënten
- ± 8 grote vlierbloesemschermen
- 3 eieren, gescheiden
- 500 ml melk
- 1/2 tl zout
- rasp van 1/2 (biologische) citroen
- 1 zakje vanillesuiker
- 2-3 el vlierbloesemsiroop (of 2-3 el honing of suiker) + extra om te besprenkelen
- 300 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- zonnebloemolie om te bakken
- ook nodig: antiaanbak-koekenpan
Bereiding
- Schud de vlierbloesemschermen voorzichtig uit om eventuele insecten te verwijderen.
- Meng de eierdooiers, melk, zout, citroenrasp, vanillesuiker en siroop in een kom. Klop de bloem en het bakpoeder erdoor.
- Klop in een andere kom het eiwit stijf en spatel door het beslag.
- Verhit een beetje olie in de pan en schep er telkens een soeplepel van het beslag in. Bak kort op middelhoog vuur en druk er een bloesemscherm in. Bak tot er belletjes ontstaan aan de bovenkant en draai dan pas om. De pannenkoeken zijn klaar als ze aan beide kanten goudbruin zijn. Houd al gebakken pannenkoeken warm in de oven.
- Besprenkel met vlierbloesemsiroop en serveer.
CREDITS: PRODUCTIE TAVERNE AGENCY | FOTOGRAFIE SABINE BUETTNER | BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER