Op vakantie wil je makkelijk koken. Al helemaal als je op de camping staat en geen enorm gasfornuis tot je beschikking hebt. Dat weet kampeerder Petra Knoth als geen ander, dus bundelde ze heerlijke én makkelijke recepten in het boek ‘Koken in de buitenlucht’. Wij zijn fan van deze smaakvolle en voedzame zoete aardappel tortilla… Petra over deze tortilla: ‘Alle campingkoekenbakkers verzamelen: this is your time to shine! Maar wees gewaarschuwd als je geen zin hebt in spontane mee-eters: de geur van een perfect gegaarde aardappeltortilla kán namelijk veel mensen uit hun tent lokken.’
Zoete aardappel tortilla met spinazie en feta
Nodig
- Rasp
- Koekenpan met anti-aanbaklaag en deksel (je kunt ook een groot bord gebruiken)
Ingrediënten
- 2 zoete aardappelen, geraspt
- Flinke handvol verse spinazie
- Scheutje olijfolie
- 5 eieren
- 120 gr feta, verbrokkeld
- Versgemalen peper
Lekker voor erbij
- Overgebleven spinazie
- Olijfolie
- Citroen
Bereiding
- Was en rasp de zoete aardappelen. Druk of kneed het vocht er zoveel mogelijk uit.
- Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en laat de spinazie in een paar minuten slinken. Gebruik een vergiet of een theedoek om het vocht er zoveel mogelijk uit de spinazie te drukken.
- Doe de aardappelen bij de spinazie, roer goed door en bak ongeveer 5 minuten.
- Klop de eieren los. Meng het grootste deel van de feta door de eieren.
- Schenk het eimengsel bij de zoete aardappel in de pan.
- Laat 10 minuten rustig garen met de deksel erop, totdat het ei gestold is en de onderkant bruin.
- Strooi tot slot de achtergehouden feta over de tortilla. Maak af met wat versgemalen peper.
Side dish: een groene salade van de overgebleven spinazie met een dressing van drie delen olijfolie en één deel citroensap (3:1).
Koken in de buitenlucht
Petra Knoth trekt er zelf zoveel mogelijk op uit met haar vriend en drie kinderen, in hun zelf opgeknapte camper. Buiten koken vindt Petra vooral een gezellige bezigheid: niet te moeilijk, maar wel lekker en gevarieerd eten. Haar boek ‘Koken in de buitenlucht’ staat dan ook boordevol eenvoudige recepten en tips voor koken in de tuin of op de camping. Zoals een stoer ontbijt met ei, chorizo en champignons, panpizza met zelfgemaakte tomatensaus en een overheerlijke campingcurry. Alles is vlot te bereiden op één of twee pitjes, in de pizza-oven, op een houtvuurtje of BBQ. Als het maar buiten is, want koken én eten in de buitenlucht smaakt gewoon altijd beter, aldus Petra. Petra Knoth | Koken in de buitenlucht | Forte Culinair | € 22,50 | Bestellen en meer info via bol.com. Meer van Petra zie je op smakelijkkamperen.nl.
Meer lekkere recepten – al dan niet met eieren
- Crêpe of wrap met in zijn eigen warmte gegaarde courgette
- Koude omelettaart met pompoen, paddenstoelen en bacon
- Zoete omelet met ricotta en sinaasappel
CREDITS: TEKST PETRA KNOTH | BEELD SIMONE VAN DEN BERG / FRESH FOOD PHOTOS, ALMERE | STYLING EIGHTELEVEN STYLING, CAROLINE VAN BEEK, ERMELO