Zomer moet je vieren – en waarmee kan dat beter dan met een selfmade watermeloen margarita? Het recept voor deze simpele margarita komt uit het pas verschenen boek ‘Een feest van smaak’ – een treffende omschrijving voor dit drankje. Cheers! De makers van ‘Een feest van smaak’ over deze zomerse watermeloen margarita: “Deze hedendaagse twist op de klassieke Margarita zoekt heel mooi een balans tussen rijp seizoensfruit en tangy tequila. Heerlijk verfrissend en de perfecte basis voor een punchbowl!”
Watermeloen margarita
Voldoende voor 1 cocktail
Ingrediënten
- ijsblokjes
- 5 cl tequila (bij voorkeur jonge tequila)
- sap van 1 limoen
- 10 cl geblende watermeloen
- een scheutje agavesiroop (optioneel)
- een partje limoen
- een takje munt
Glas: bij voorkeur van het type dubbele tom collins of brede longdrink
Bereiding
- Vul het glas met ijsblokjes.
- Voeg de tequila, het watermeloensap en het sap van de limoen toe.
- Voeg voor een zoetere cocktail een scheutje agavesiroop toe.
- Roer even met een rietje of barlepel.
- Werk de watermeloen margarita af met een partje limoen en een takje munt.
Een feest van smaak
Houd je van het goede leven – met zo nu en dan een feestje en vooral veel gezellig samen eten? Trakteer jezelf dan op ‘Een feest van smaak’ met daarin niet alleen recepten, maar ook styling ideeën. Want smaak en sfeer beleef je samen, aldus de makers – onder wie het team van de Vlaamse versmarkt Van Eccelpoel. Het boek is ingedeeld per maand; elke maand heeft een toepasselijk feestelijk thema en bijpassende recepten. Van ‘Do the detox’ in januari (met bijvoorbeeld het recept van een Quinoaburger met garnituur en wortel) tot ‘Van veld naar bord’ in maart (met het recept voor een Aardbeiensoepje met roze peper & citroenkoekjes), en ‘Let’s go swimming in the w… cocktails & fingerfood – poolpartyproof’ in juli. Ook kun je her en der meer lezen over de herkomst van de verse, ambachtelijke producten. Van Eccelpoel, Smaakmakers & Femke Vandevelde | Een feest van smaak | € 29,99 | Lannoo | Meer info via Lannoo.be, bestellen kan via je plaatselijke boekhandel CREDITS: TEKST VAN ECCELPOEL, SMAAKMAKERS (RECEPTEN) & VANDEVELDE (REDACTIE & INTROTEKSTEN) | BEELDEN KRIS JACOBS | STYLING CAROLE DAEMS