In de Italiaanse keuken worden gezouten kappertjes gebruikt om een extra bite te geven aan een gerecht. Kappertjes versterken een eenvoudige tomatensaus en zijn bij uitstek geschikt bij visgerechten en klassiekers zoals caponata. Ze zijn perfect in dressings voor salades zoals deze ‘Insalata di capperoni’. NB: Vergeet de kappertjes voor gebruik niet te ontzouten door ze minimaal 24 uur in koud water te laten weken. Vervang daarbij minstens twee keer het water.
Insalata di capperoni
Bijgerecht voor 2 personen | Bereiding 10 min. + weken 24 uur
Ingrediënten
- een handvol kappers van het grootste formaat (± 100 g)
- 2 takjes munt
- 2 takjes gedroogde oregano
- 1 teentje knoflook
- 3 el olijfolie extra virgine
- 1 el rodewijnazijn
Bereiding
- Laat de kappers weken en dep ze daarna goed droog.
- Hak de kruiden en knoflook fijn en meng ze met de olijfolie en rodewijnazijn. Schep het mengsel door de kappertjes. Breng op smaak met peper en zout indien nodig. Garneer met een streepje olijfolie en een blaadje munt.
CREDITS: TEKST & FOTOGRAFIE KAT DE BAERDEMAEKER