Koop je altijd kant en klare cranberrycompote – voor bij vlees, een kaasplankje of in een lekker baksel? Je maakt het heel eenvoudig zelf, lees maar.
Zelfgemaakte cranberrycompote
Ingrediënten
- 250 gram cranberry’s
- 100 gram suiker
- 100 ml water
Ook nodig: gesteriliseerde jampotten
Bereiding
- Breng de cranberry’s met het water aan de kook en laat dit op een middelhoog vuur ongeveer een kwartier tot compote koken. Hoe langer de kooktijd, hoe fijner de structuur van het mengsel.
- Zijn de bessen zacht en jam-achtig? Voeg dan de suiker toe en laat het iets inkoken.
- Doe de warme compote in schone (gesteriliseerde) jampotten en sluit ze direct af.
- Laat de potten op hun kop afkoelen dan kun je de compote lang bewaren.
Alternatief: vervang het water door sinaasappelsap en voeg rasp van een halve sinaasappel toe. Of vervang een deel van het water door rode port. CREDITS: TEKST EN FOTOGRAFIE ANNA RUBINGH
Meer cranberries
- Benieuwd hoe het in zijn werk gaat, cranberries plukken? Wij gingen mee cranberries plukken op Terschelling
- Gedraaide cranberryframbozenkrans – vegan bakrecept
- Roodlofsalade met druiven, cranberry’s en granaatappels