Snijbiet is niet alleen knap om te zien maar ook lekker. Wil je ‘m eens verrassend anders serveren? Probeer dan dit recept van de Zeeuwse Blendbrothers, uit hun kookboek Eat this: Warmoes (snijbiet) – the Italian way.
Warmoes (snijbiet) – the Italian way
Bijgerecht | 2 personen
Ingrediënten
- 400 g warmoes(snijbiet)
- 1⁄2 venkel (ongeveer 130 g)
- olijfolie
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 snuf venkelzaad
- peper
- zout
- gepelde tomaten in blik
- 20 g rucola
- 20 g parmezaan, geraspt
- 30 g pijnboompitten, geroosterd
- 10 g verse basilicum
Bereiding
- Snijd de warmoes en de venkel fijn.
- Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot en stoof de groenten gedurende 15 minuten samen met de knoflook, het venkelzaad en wat peper en zout.
- Voeg de gepelde tomaten toe en laat 30 minuten sudderen.
- Serveer en werk het geheel af met verse rucola, parmezaan, pijnboompitten en basilicum.
Eat this
De broers Hendrik Bruysse, chefkok, en Kamiel Bruysse, mixoloog, vormen samen de Blendbrothers. En ze zijn volledig into groenten. In Eat this! geven ze hun geheime combinaties prijs. Want “Groenten zijn spannend, toegankelijk en allesbehalve saai! In een handomdraai kun je superoriginele en smaakvolle bereidingen op tafel zetten waarvan iedereen gaat watertanden.” In Eat this! vind je dan ook spannende combinaties met “net dat tikkeltje extra smaak”. Ook heel fijn: de 70 gerechten in het boek zijn simpel te maken – of je kunt je erdoor laten inspireren voor je eigen creaties. Blendbrothers | Eat this! | € 25,99 | Lannoo | Meer informatie via lannoo.be, te bestellen bij je plaatselijke boekhandel CREDITS: TEKST BLENDBROTHERS | FOTOGRAFIE HEIKKI VERDURME
Meer lezen
- Ook van de Blendbrothers: spaghettipompoen met tomaat, burrata, & oregano
- Zie je door de bomen het bos niet meer, qua wel of niet eetbare bloemen en planten? Beplantingsontwerper Joyce Oomen van Blooming Business gebruikt haar eigen borders als proeftuin en weet raad. Ze tipt deze 13 mooie én lekkere planten – waaronder snijbiet