Het fijne van dit recept? Het is o zo simpel om te maken, is gezond, en smaakt heerlijk. En, ook fijn: de wortels en knollen blinken niet alleen uit in smaak maar ook in kleur. Dus je serveert óók nog eens een mooi bordje geroosterde groenten.
Geroosterde groenten met pancetta
Bijgerecht voor 6-8 personen | ± 1 uur en 15 min.
Ingrediënten
- 1,2 kg wortels en knollen (verschillende soorten rapen, radijs, pastinaak, wortels en gekleurde aardappelen)
- 120 g pancetta
- olijfolie om te bakken
- zoutvlokken
- versgemalen peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak de rapen en pastinaak schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de wortels in staafjes, de aardappelen in schijfjes en laat de radijzen heel. Schep alle groenten op een bakplaat om met 3 el olie, bestrooi met zout en bak in ± 1 uur gaar. Schep ze halverwege om en leg 10-15 min. voor het opdienen plakjes pancetta over de geroosterde groenten.
- Serveer de geroosterde groenten warm met de krokante pancetta, zoutvlokken en peper.
CREDITS: PRODUCTIE STEFANO SCATÀ | VERTALING RECEPTUUR DOSIA BREWER