Wij krijgen geen genoeg van havermout – maar wat variatie is wel zo fijn. Dus zijn we maar wat blij met dit makkelijke maar o zo heerlijke recept voor rode-biethavermout uit de vers verschenen Veganbijbel van The Green Happiness. Tessa Moorman, oprichter (en orthomoleculair voedingsdeskundige) van platform The Green Happiness over dit recept: “Dit havermoutje is ook de volgende dag (koud) nog steeds lekker, doordat de smaken er dan nog meer in kunnen trekken. Maak dus gerust een extra portie!”
Rode-biethavermout
Ontbijt | 2 personen | 10 minuten
Ingrediënten
- 1 rode biet, ongekookt
- 60 g havermout
- 1⁄2 tl gemalen kardemom
- 1⁄2 tl speculaaskruiden
- snuf zeezout
- 300 ml ongezoete havermelk
- 1 appel
- 4 Medjoul dadels, ontpit
- Optioneel: kokosvlokken, vers fruit zoals bramen, (zelfgemaakte) granola
Ook nodig: rasp
Bereiding
- Schil de rode biet en rasp.
- Doe de rode biet samen met de havermout, kardemom, speculaaskruiden, het zeezout en de havermelk in een pannetje.
- Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen terwijl je af en toe roert.
- Snijd ondertussen de appel en dadels klein. Voeg deze toe aan de havermout en laat meepruttelen.
- Verdeel de havermout over 2 kommetjes. Eventueel kun je deze nog serveren met wat kokosvlokken, vers fruit of (zelfgemaakte) granola.
Veganbijbel
Of je nu vegan bent, of vaak vegan eet: de Veganbijbel is hét kookboek om dan in huis te hebben. Het heeft een lekker handzaam formaatje en bevat ruim 150 recepten – opgedeeld in handige pijlers zoals ontbijt, taarten/cakes/muffins/scones, salades en bowls, soepen, avondmaaltijden en meer. Plantaardig eten is een makkie met deze lekkere keuzes, variërend van bietenburgers tot chocolademousse en van pompoenlasagne tot kaneelbroodjes. Ook heel fijn: de recepten zijn kort en helder en bij de how-to’s voorin zie je stap voor stap hoe je bepaalde veelgebruikte recepten in de plantaardige keuken zelf maakt – zoals meringue van aquafaba. The Green Happiness | Veganbijbel | Uitgeverij Carrera | € 33,99 | Meer info via thegreenhappiness.com, bestellen kan via je plaatselijke boekhandel. CREDITS: TEKST & RECEPTUUR TESSA MOORMAN | FOTOGRAFIE JORIAN LUB | STYLING FEMKE PASTIJN