Pasen is de tijd om de tafel te vullen met allerlei lekkere gerechten. Wat past er beter bij Pasen dan een lekker vers eitje? In deze heerlijke recepten voor Pasen zitten elke keer op een andere en originele manier eieren verwerkt. Dat wordt smullen!
Recepten voor Pasen met ei
Eiersoep
Voorgerecht voor 4 personen bereidingstijd: ± 20 min.
Ingrediënten
- 1 l kippenbouillon of groentebouillon
- stukje gember van 5 cm, geschild en fijngeraspt
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1 el maïzena
- 2 eieren
- 3 bosuien, in dunne ringetjes
Bereiding
- Breng in een ruime pan op middelhoog vuur 800 ml van de bouillon, de gember, knoflook, ½ tl zout en een paar draaien zwarte peper in een pan op middelhoog vuur aan de kook.
- Roer intussen de maïzena door de resterende 200 ml koude bouillon en zet opzij tot gebruik.
- Klop in een kleine kom 2 eieren los en zet opzij tot gebruik.
- Voeg al roerend het maïzenamengsel toe aan de soep. Voeg de helft van de bosui toe.
- Breng de bouillon weer aan de kook. Roer de bouillon met een lepel in één richting. Voeg al roerend langzaam de eieren toe. Het ei zal stollen als het in de bouillon terechtkomt en in kleine stukjes breken.
- Garneer met de rest van de bosui.
Lunchpizza
Lunch voor 4 personen bereidingstijd: ± 20 min.
Ingrediënten
- 250 ml Griekse yoghurt
- 1 el verse dille, gehakt
- 1 el verse peterselie, gehakt
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- olijfolie om in te bakken
- 4 eieren
- 4 stuks naanbrood
- ± 50 ml rode pesto
- dille, munt en ringetjes bosui om te serveren
- 100 g geitenkaas, verkruimeld
Voor de pittige botersaus
- 4 el boter
- 1-2 tl chilivlokken
- ½ tl zoet paprikapoeder
Bereiding
- Meng in een kom de Griekse yoghurt met de dille, peterselie, knoflook en zout en peper naar smaak. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Smelt voor de botersaus de boter, en meng met de chilivlokken en de paprika in een kleine pan.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de eieren naar wens gaar. Rooster intussen de naanbroden in een broodrooster.
- Verdeel de yoghurtsaus over de naans. Verdeel 1-2 el pesto over de yoghurt en roer tot er een mooi marmereffect ont-staat. Leg een ei op elke naan, bedruppel met pittige botersaus en bestrooi met zout en versgemalen peper.
- Garneer met de verse kruiden en wat geitenkaas
Lees ook: 3 heerlijke paasrecepten met ei
Avocado-eiersalade
Bijgerecht voor 4 personen bereidingstijd: ± 15 min.
Ingrediënten
- 4 hardgekookte eieren, afgekoeld en in blokjes
- 1 avocado, in blokjes
- 1 bosui, in ringetjes
- 1 el mayonaise
- 1 el crème fraîche
- ½-1 el vers geperst citroensap
- ½ tl zout
- ¼ tl versgemalen pepersnuf paprikapoeder
Bereiding
- Meng alle ingrediënten in een kom. Serveer op versgebakken brood of knäckebröd.
Goed gevulde shakshuka
Brunch of lunch voor 4 personen bereidingstijd: ± 55 min.
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes
- 6 teentjes knoflook, geperst
- 2 tl zoete paprika
- ½ tl komijnzaad
- ½-1 tl cayennepeper
- 800 g tomaten uit blik of rijpe tomaten in het seizoen
- 100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- 200 g kikkererwten (blik), uitgelekt
- 2 tl suiker
- 1 el citroensap
- 4-8 eieren, afhankelijk van je trek
- klein bosje verse koriander, grof gehakt
Bereiding
- Verhit de olie in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Bak de ui goudbruin en voeg dan de paprika’s toe. Bak tot beide zacht zijn, roer dan de knoflook en specerijen erdoor en bak nog ± 2-3 min.
- Doe de tomaten erbij en prak ze grof. Roer de cherrytomaten, kikkererwten, suiker en het citroensap erdoor, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 30 min. sudderen. Proef en breng op smaak, voeg meer cayennepeper toe als je het pittiger wilt.
- Maak 4-8 kuiltjes in de saus en breek de eieren erin. Bestrooi met zout. Zet het vuur zo laag mogelijk, dek af en kook ongeveer 10 min. of tot de eieren net gaar zijn.
- Bestrooi met koriander en serveer.
Nog meer lekkere recepten voor Pasen:
5x paasrecepten om indruk mee te maken
Vegetarisch paasrecept: Asperges Wellington
Twee heerlijke recepten om met Pasen van te genieten
PRODUCTIE TAVERNE AGENCY | FOTOGRAFIE VERONIKA MOEN | VERTALING EN BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER