Interieur tips: maak je huis gezelliger, praktischer en spannender

Marjolein ter Braak

25 October 2024

Stylingtips wooninrichting

Een ruimte inrichten kan iedereen, maar soms vergt het net een andere blik om sfeer te brengen, praktische oplossingen te zien of om het gewoonweg wat spannender te maken. Zin om je huis te upgraden? Dit zijn interieur tips waar je echt wat aan hebt.

Stylingtip 1: Breng licht in de ruimte

Door een ram te plaatsen tussen de keuken en de hal (of een andere ruimte) benut je in beide ruimtes het doorstromende daglicht optimaal. Zoals bijvoorbeeld hieronder.

interieur tips
PRODUCTIE EN STYLING: MARIE-MAUD LEVRON | TEKST: ANNE-CATHERINE SCOFFINI EN LEO ALEXANDER SCHLANGEN | FOTOGRAFIE PIERRICK VERNY

Stylingtip 2: Behang mee

Vroeger veel gedaan en nog altijd een mooi effect: behang de deur mee met de wand. Door de deurpost (en de plinten) te verven in een bijpassende donkerder tint ontstaat een speels grafisch beeld.

Lees ook: Behang als een stukje kunst op de muur

interieur tips
PRODUCTIE EN STYLING: MARIE-MAUD LEVRON | TEKST: ANNE-CATHERINE SCOFFINI EN MONIQUE VAN DER PAUW | FOTOGRAFIE CECILE PERRINET-LHERMITTE

Stylingtip 3: Houd het luchtig

Een goede interieur tip is om vooraf goed na te denken over kastenwanden en (extra) muren. Uitgespaarde boogvormen in zowel de muur als wandkast geven luchtigheid aan de ruimte en laten tegelijkertijd licht door. Wil je een tussenmuur plaatsen? Dan kan dat bijvoorbeeld ook met uitsparingen, zoals hieronder.

Lees ook: DIY: betonnen herbariumtegels

interieur tips
TEKST: AMANDINE BERTHON EN MIRJAM ENZERINK | FOTOGRAFIE: JULIEN FERNANDEZ

Stylingtip 4: Geef er een draai aan

Een dode muur van de schuur of garage in de tuin? Plaats er een houten overkapping tegenaan als fijne schaduwplek in de zomer. Nog wat een zitje, groen in potten, een klimop, lichtjes en wat kussens: en je hebt een fijne plek om te vertoeven.

Lees ook: Buitenkeuken maken: zo doe je dat

PRODUCTIE EN STYLING: MARIE-MAUD LEVRON | TEKST: ANNE-CATHERINE SCOFFONI EN CHRISTINE VAN DER HOFF | FOTOGRAFIE: YANN DERET

Stylingtip 5: Visueel onderscheiden

Een kleed helpt om een deel van de ruimte in te kaderen. Zo is de functie van het kleed achter onderstaande bank: de zithoek visueel scheiden van de eetkeuken. Door de arme houttonen in de ruimte vormt het tegelijk een verbindend element.

Stylingtips wooninrichting
PRODUCTIE: TINA HØM / LIVING AGENCY | TEKST: TINA HØM EN CHRISTINE VAN DER HOFF | FOTOGRAFIE EN OMSLAGBEELD: JEAN-MARC WULLSCHLEGER / LIVING AGENCY


Meer Wonen