Kaarsjes branden

Anne Bonthuis

19 september 2015

Rammenas voor een staande lamp, gekleurde wortelen als aardige kroonluchter en pastinaak en bietjes voor stijlvolle kandelaars: deze seizoensgroenten geven wij graag groen licht.

kaarsjesbrandenquote

Nodig

  • bieten, paarse wortelen, pastinaken, meirapen, rammenas en koolraap
  • speedboor
  • stok
  • mesje

Werkwijze

  1. Snijd bij alle groenten aan de onderkant een stukje af, zodat ze goed blijven staan.
  2. Snijd bij de langwerpige groenten ook aan de dunne kant een stukje weg en boor, met een speedboor met de doorsnede van een kaars, een gat.
  3. Boor eerst door alle drie de bieten een gat met de doorsnee van een kaars.
  4. Steek dan een stok ter grootte van het gat van onderen door de drie bieten, tot halverwege de bovenste.
  5. In de bovenste biet kan nu een kaars worden gestoken.

De waxinelichten van rapen en bieten zijn gemaakt door met een boor gaten te maken ter grootte van een waxinelichtje of een dikke kaars.