Afl. 6 Barbecuen met ReddRooster

Anne Bonthuis

3 augustus 2016

In deze zesde aflevering van Seasons Moments waant onze columnist Jacques Hermus zich weer even op de pampas in Argentinië. Hij geniet van een Nederlandse versie van de asado. Een kunstig in elkaar geknutseld apparaat van twee fanatieke bbq’ers: de ReddRooster. Een van de makers, Joep Zijp, demonstreert de barbecuetechniek in volkstuincomplex Amstelglorie. Hij gaart het vlees verticaal tussen twee roosters. Doordat het deksel achter de twee roosters omhoog staat, ontstaat er een hete luchtstroom achter het vlees, terwijl de directe straling van de vlammen aan de voorkant werkt. Zo wordt het vlees aan twee kanten tegelijk gegaard. Jacques Hermus: ,,Dit is zo puur eten. Heerlijk sappig vlees, geen grillstrepen, tikje rooksmaak, ontzettend mals en zacht.” Redd Rooster 2 Bekijk hieronder de nieuwe aflevering, in samenwerking met August TV:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
August TV- Seasons – The Red Rooster – V1 from August TV on Vimeo. Wij mogen 2 keer een ReddRooster bbq toolkit t.w.v. €120 weggeven! De kit bestaat uit een haardtang, een leren schort, handschoen en grillpan. Vul het formulier in en maak kansOok krijgen Seasons-lezers 10% korting op een ReddRooster bbq.  Redd Rooster 4