Panna cotta met notige pinksterbloemen

Anne Bonthuis

25 mei 2017

Landschapskok Christian Weij plukt, proeft en kookt heerlijke maaltijden in de vrije natuur, op een boomstam die hij omtovert tot buitenkeuken. Probeer nu zelf zijn romige panna cotta met honing en pinksterbloemen. Waar die naar smaken? Ogen dicht, goed proeven… naar amandelen! De natuur biedt een wonderlijk smaakpalet. Je moet het alleen weten. Nagerecht voor 2 personen Voorbereiding: ± 10 min. + 2 uur / 1 nacht opstijven

Ingrediënten:
  • 250 ml slagroom
  • 2 blaadjes gelatine
  • 3 el bloemenhoning
  • handvol pinksterbloemen + extra voor versieren fluitenkruidbloemen
  • ook nodig: 2 vormpjes van ± 125 ml

Bereiding:
  1. Verwarm de slagroom in een pan tegen de kook aan.
  2. Week intussen de gelatine in ruim koud water.
  3. Neem de slagroom van het vuur, roer er de honing en uitgeknepen gelatine door en laat het wat afkoelen.
  4. Strooi de bloemetjes in twee vormpjes.
  5. Giet de room erop en zet de vormpjes in de koelkast.
  6. Laat minstens 2 uur maar liever 1 nacht opstijven.
  7. Stort de vormpjes op 2 borden en bestrooi met de bloemen.
  8. Geef er eventueel paarden- bloemenport bij.

 

FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET | BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER

BewarenBewaren