Tomatensoep met rivierkreeftjes en chorizo

Linde Verhulst

6 januari 2018

tomatensoep met rivierkreeftjes

Een pure tomatensoep is al heerlijk, maar deze verrassende tomatensoep met rivierkreeftjes en chorizo helemaal! Een fijn gerecht voor de koude winter. 

Tomatensoep met rivierkreeftjes en chorizo

Voorgerecht voor 6 personen. Bereidingstijd: ± 25 minuten. Oventijd: ± 30 minuten. (Ook een lekkere maaltijdsoep als je iets meer maakt!)

Ingrediënten

  • 750 g tomaten
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Zout, versgemalen peper
  • 500 ml kippenbouillon
  • 50 g amandelen, grofgehakt en geroosterd
  • Blaadjes van 6 takjes oregano
  • 50 g chorizo, in kleine blokjes
  • 100 g rivierkreeftjes
  • 1 el citroensap
  • 4 el Griekse yoghurt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Halveer de tomaten en leg ze met de bolle kant op de bakplaat.
  3. Meng 2 el olijfolie met de knoflook. Besprenkel er de tomaat mee en bestrooi ze met zout en peper.
  4. Rooster ze 30 minuten in het midden van de oven.
  5. Neem de tomaten uit de oven en doe ze in een soeppan.
  6. Schenk de bouillon erbij en kook de soep 10 minuten zachtjes.
  7. Doe er 3/4 van de amandelen en de helft van de oregano bij en pureer met de staafmixer.
  8. Breng op smaak met versgemalen peper en zout en houd warm.
  9. Bak in een koekenpan de chorizo al omscheppend in ± 5 minuten krokant.
  10. Schep er de rivierkreeftjes en de rest van de oregano door en blus af met citroensap.
  11. Schenk de soep in 6 koppen, verdeel er het rivierkreeftjesmengsel en wat yoghurt over.

Fotografie: Marcel van Driel. Recept: Dosia Brewer. 

Lees ook:

Top 5 recepten van 2017 Ravioli gevuld met rode biet, met gerookte ricotta en maanzaad Pompoensoep met Griekse yoghurt Erwtensoep met een kruidenkick en parmezaankoekjes