Een pure tomatensoep is al heerlijk, maar deze verrassende tomatensoep met rivierkreeftjes en chorizo helemaal! Een fijn gerecht voor de koude winter.
Tomatensoep met rivierkreeftjes en chorizo
Voorgerecht voor 6 personen. Bereidingstijd: ± 25 minuten. Oventijd: ± 30 minuten. (Ook een lekkere maaltijdsoep als je iets meer maakt!)
Ingrediënten
- 750 g tomaten
- 4 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- Zout, versgemalen peper
- 500 ml kippenbouillon
- 50 g amandelen, grofgehakt en geroosterd
- Blaadjes van 6 takjes oregano
- 50 g chorizo, in kleine blokjes
- 100 g rivierkreeftjes
- 1 el citroensap
- 4 el Griekse yoghurt
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Halveer de tomaten en leg ze met de bolle kant op de bakplaat.
- Meng 2 el olijfolie met de knoflook. Besprenkel er de tomaat mee en bestrooi ze met zout en peper.
- Rooster ze 30 minuten in het midden van de oven.
- Neem de tomaten uit de oven en doe ze in een soeppan.
- Schenk de bouillon erbij en kook de soep 10 minuten zachtjes.
- Doe er 3/4 van de amandelen en de helft van de oregano bij en pureer met de staafmixer.
- Breng op smaak met versgemalen peper en zout en houd warm.
- Bak in een koekenpan de chorizo al omscheppend in ± 5 minuten krokant.
- Schep er de rivierkreeftjes en de rest van de oregano door en blus af met citroensap.
- Schenk de soep in 6 koppen, verdeel er het rivierkreeftjesmengsel en wat yoghurt over.
Fotografie: Marcel van Driel. Recept: Dosia Brewer.
Lees ook:
Top 5 recepten van 2017 Ravioli gevuld met rode biet, met gerookte ricotta en maanzaad Pompoensoep met Griekse yoghurt Erwtensoep met een kruidenkick en parmezaankoekjes