Met verse kruiden krijgt elk gerecht een opkikker. Pluk handenvol en verwerk ze in bijvoorbeeld de groene-kruidenpasta met courgette. Zo wordt het voorjaar pittig op smaak gebracht met blad en steel.
Groene-kruidenpasta met courgette
Hoofdgerecht voor 4 personen met een bereidingstijd van ± 30 minuten.
Ingrediënten
- 300 g tagliatelle
- 1 courgette
- 30 g pistachenoten, geroosterd en gezouten
- 1 el zonnebloemolie
- 100 g gerookte magere spekblokjes
- 200 ml room
- 100 ml groentebouillon
- 130 g ricotta
- ± 10 stengels bieslook, in ringetjes
- 1 takje citroenmelisse
- 2 takjes kervel, blaadjes fijngesneden
- 1 takje (rode) basilicum, blaadjes fijngesneden
- 3 takjes bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
- 30 ml citroensap
- Zout
- Versgemalen peper
Bereiding
- Hak de pistachenoten grof.
- Maak de courgette schoon en snijd in de lengte in dunne plakjes.
- Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak beetgaar.
- Verhit intussen de olie in een diepe pan.
- Bak het spek op halfhoog vuur in ± 5 min. knapperig.
- Voeg de courgette toe en bak nog 1 min.
- Voeg de room en bouillon toe en breng aan de kook.
- Giet de pasta af in een vergiet.
- Doe de pasta, 100 g ricotta, de kruiden (houd 2 el apart) en het citroensap bij de room in de pan en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de kruidenpasta over 4 borden, verdeel de rest van de ricotta erover en bestrooi met de rest van kruiden en nootjes.
Lees ook…
Makkelijke lentepasta met brandnetel 4x lekker vegetarisch eten Tagliatelli met rode biet, zeebaars en tijm