Dit heerlijke recept is in een handomdraai gemaakt. Het recept bevat weinig ingrediënten, maar door het basisingrediënt dragon sterk en lekker van smaak. De uitgesproken smaak van dragon past heel goed bij de groene asperges in dit knapperige bladerdeegtaartje.
Groene-aspergetaartje met dragon
Voorgerecht voor 8 personen. De bereidingstijd is ± 20 minuten + een oventijd van ± 35 minuten.
Ingrediënten
- 16 plakjes bladerdeeg
- 2 grote eieren
- 5 el zure room
- Blaadjes van 8 takjes dragon + extra om te garneren
- 24 dunne groene asperges
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C en laat intussen de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Rol telkens twee op elkaar gestapelde plakjes deeg uit tot rechthoeken van 16 x 25 cm.
- Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik.
- Trek met een scherp mesje op ½ cm van de rand rondom een gekerfde lijn, zodat het eruitziet als een fotolijstje.
- Prik aan de binnenkant van de ‘lijst’ met een vork gaatjes over de hele bodem.
- Klop de eieren los en bestrijk de buitenrand met wat van het losgeklopte ei en bak 12-15 min. in het midden van de oven.
- Kook de asperges ± 3 min. in ruim kokend water met zout.
- Snijd de dragonblaadjes klein en klop ze met de zure room, peper en zout naar smaak door het eimengsel.
- Verdeel het mengsel over de binnenkant van de taartjes en verdeel er op de maat sneden asperges over.
- Bak ze in 15-20 min. in het midden van de oven gaar.
- Neem de taartjes uit de oven en garneer ze met nog wat dragonblaadjes.
- Serveer warm of koud.
Tekst en receptuur Dosia Brewer | Fotografie Dennis Brandsma | Styling Linda van der Ham | Bereiding Yvonne Jimmink
Lees ook…
Kruidige falafel met tahindip Hartige cheesecake met pittig accent Bloemkoolsoep met knoflookcroutons