Kook jij ook het liefst met verse kruiden maar merk je dat ze snel slap of bruin worden? Kruiden invriezen is een handige manier om altijd vers te koken. Ook handig om te gebruiken wanneer het niet het seizoen is voor de kruiden waar jij mee wil koken.
Harde kruiden invriezen
Harde kruiden zijn geschikter om in te vriezen, denk dan aan aan: salie, rozemarijn, oregano en tijm. Zachte kruiden zoals basilicum, dille en munt zijn minder geschikt om in te vriezen en kun je beter vers gebruiken.
Hoe werkt het?
Was de kruiden, laat ze goed drogen en scheur of snijd ze fijn. Als je verschillende kruiden invriest, is het handig om te labelen. Giet extra vergine olijfolie in een ijsblokjesvorm. Dek af met plastic folie en leg het voorzichtig in de vriezer. Laat dit minimaal een nachtje staan. De houdbaarheid is ongeveer zes maanden. Gebruik het vervolgens bij het maken van soepen, stoofpotten, sauzen en ga zo maar door. Lekker én handig! BEELD: UNSPLASH
Lees ook…
Hummus maken: de lekkerste varianten 5 lekkere ideeën voor een vegetarische lenteborrel Groene-kruidenpasta met courgette Makkelijke lentepasta met brandnetel Kruidensalade met blauwe bessen en karnemelkdressing