Een heerlijke combinatie van zoet en hartig: gebakken peren met blauwe kaas, gedroogde ham en gember. Dit originele nagerecht is perfect als je niet kunt kiezen tussen een kaasplankje en een zoet dessert.
Recept voor gebakken peren met kaas, ham en gember
Nagerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 conferenceperen
- olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- zout, versgemalen peper
- 100 gram blauwe kaas
- 1 stukje gekonfijte gember
- 1 bosje waterkers
- 4 plakjes gedroogde ham
- 2 eetlepels (olijf )olie
- 1 theelepel gembernat
- 1 eetlepel sherryazijn
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Was de peren en snijd ze doormidden. Verwijder het klokhuis maar laat het steeltje zitten.
- Smeer de peren in met wat olijfolie en wat citroensap en bestrooi ze met peper en zout.
- Bak de peren met de snijkant naar boven ongeveer 30 minuten in de oven tot ze zacht en gaar zijn.
- Laat ze iets afkoelen.
- Snijd de kaas in 4 stukken en de gember in dunne plakjes Leg op elke peer wat blaadjes waterkers, een stukje kaas en wat gember.
- Wikkel er een plakje ham omheen.
- Klop een dressing van olie, sherryazijn, het gembernat en wat peper en zout en serveer deze bij de peren.
Fotografie | Rob van der Vet Styling | Jet Krings Receptuur en bereiding | Dosia Brewer
Lees ook:
Kruidige stoofpeertjes met blauwe kaas Peterselie-wentelteefjes met gele tomaatjes Garnalenkoekjes met venkelblad