Kom na een lange dag tot rust in een warm bad vol met heerlijk geurende aroma’s. Homemade Keltisch badzout met mosterdzaad en etherische oliën van sinaasappel en salie is hier erg geschikt voor. Ook leuk om zelf te maken. Natascha Boudewijn bekend van haar blog Shinrin Yoku vertelt je hoe. Dit recept is goed voor 500 gram badzout.
Ingrediënten
- 500 g Keltisch zeezout
- 1½ el geel mosterdzaad
- 13 druppels etherische salieolie
- 15 druppels etherische sinaasappelolie
- Ook nodig voor het midwinter-bad: een paar takjes verse salie en een takje laurier, met een stukje draad aan elkaar gebonden.
Bereiding
- Kneus het mosterdzaad in een vijzel.
- Doe het zeezout in een grote kom en meng er de oliën en het gekneusde mosterdzaad met een pollepel doorheen.
- Laat dit een paar uur drogen voor je het in een glazen pot doet die je kunt afsluiten.
- Laat het bad vollopen met water van ± 38 °C. Doe er naar behoefte badzout bij (enkele eetlepels of meer als je dat lekker vindt), hang het kruidentuiltje aan de kraan en geniet!
Over Natascha Boudewijn
Natascha Boudewijn biedt inspiratie om je lichaam, geest en ziel te voeden met de helende kracht van de natuur. Dat doet zij als gecertificeerd natuurcoach, gids shinrin yoku (bosbaden), verhalenverteller en als vega(n) chef op haar blog Greendelicious.nl. Van haar hand verschenen drie succesvolle kookboeken en onlangs kwam daarbij ‘Het kleine shinrin-yoku boek – hoe de kracht van de natuur je leven verandert’. € 14,99, uitgeverij Altamira, ISBN 9789401303828. Heb je na het lezen van dit artikel zin in meer? Kijk op wwww.nataschaboudewijn.nl voor inspiratie uit de natuur en een overzicht van Natascha’s activiteiten. TEKST, FOTOGRAFIE, STYLING EN RECEPTUUR NATASCHA BOUDEWIJN
Lees ook:
5x DIY: creatief met planten DIY: badmat van kurk DIY: eucalyptus hanger