Januari bloemkoolmaand: bloemkoolsteak met ansjovis-augurkdressing

Laurence Talet

11 januari 2019

bloemkoolsteak

De hele maand januari deelt de redactie van Seasons haar favoriete bloemkoolrecepten. Vandaag deze vegetarische bloemkoolsteak met ansjovis-augurkdressing. Een favoriet recept van marketingcollega Angelique Kiburg. “Lekker gezond, makkelijk te maken en snel op tafel!” Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 niet te grote bloemkolen
  • 1 el olie
  • 1 uitgeperste teen knoflook
  • zout en peper
  • 2-3 ansjovisfilets op olie
  • 4 grote zoetzure augurken, in kleine blokjes
  • 1 el kappertjes
  • geraspte schil van ½ citroen
  • 2 el grof gehakte bladpeterselie
  • bakplaat bekleed met bakpapier

bloemkoolsteak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd uit het midden van elke bloemkool twee dikke plakken van ca. 1 1/2 -2 cm breed.
  3. Meng de olie met de knoflook en bestrijk de bloemkoolsteaks hiermee. Bestrooi de steaks vervolgens met wat zout en peper.
  4. Leg de steaks naast elkaar op de bakplaat en rooster ze ca. 20 min. in de oven.
  5. Keer ze voorzichtig met een spatel en rooster ze nog 10-15 min.
  6. Wrijf voor de dressing de ansjovis fijn in een kommetje.
  7. Roer er de blokjes augurkjes, kappertjes, geraspte citroenschil, peterselie en naar smaak peper door.
  8. Leg de steaks elk op een bord en lepel de dressing erover.
  9. Lekker met puree gemaakt van de overgebleven bloemkool en een gemengde groene salade.

Recept & beeld: Ontdek bio

Lees ook:

Flensjestaart met bosvruchtenjam Carpaccio van kaki, kaneelijs in zwarte sesam en anijssaus Frisse avocadotaartjes met coquilles