Worst maken: exclusieve workshop

Anne Bonthuis

16 januari 2019

Hollandse pot - stamppot

Na de succesvolle workshop paté maken die Seasons afgelopen jaar samen met slager Kees Janson organiseerde, is er nu de exclusieve workshop worst maken. Alle aspecten komen aan bod, van het uitbenen tot het vullen. Kijk de kunst af van de meester en neem na afloop je zelfgemaakte worsten mee naar huis. Slager Kees Janson is alweer wat jaren met pensioen en heeft, zoals hij zegt, nu alle tijd om zich toe te leggen op workshops, cursussen en lezingen om zijn kennis en kunde aan anderen over te dragen. In deze workshop, die hij exclusief voor Seasons-lezers heeft samengesteld, leert hij je de kneepjes van het ambachtelijk worst maken. Van het hanteren van het uitbeenmes tot het vullen van de natuurdarmen – als je aan het einde van de dag naar huis gaat, heb je het allemaal onder de knie.

Verse en droge worst

Onder de bezielende leiding van slager Janson maak je twee soorten worst om te bakken: verse worst en venkelworst. Daarnaast maak je worsten om te drogen, zoals een salami en een andere droge worst. Alles in overleg. Tussendoor vertelt Kees veel over vlees en worst vanuit zijn jarenlange ervaring als slager. Bovendien heeft hij in zijn functie als keurmeester van vee en vlees veel kennis opgedaan over bacteriologie. Dat is van belang voor uw kennis over het fermentatieproces van de gedroogde worsten. In de lijn van de workshop worden als lunch de zelfgemaakte worstjes gebakken, evenals een côte à l’os, T-bonesteak of longhaas (ook wel: onglet). En dat alles geserveerd met stokbrood en een glas wijn. Na afloop ga je als een volleerd worstenmaker naar huis en neem je jouw zelfgemaakte worsten mee om thuis van te genieten.  

Programma

10.00 uur: ontvangst in de worstmakerij met koffie of thee en iets lekkers erbij 10.30 uur: aan de slag 13.00 uur: lunch 14.30 uur: afsluiting

Data

8, 16 en 23 februari en 2 en 16 maart 2019 van 10.00-14.30

Waar

Ridderstraat 25, Heusden (NB)

Prijs

€ 135 p.p. Er is plaats voor maximaal 9 personen per workshop

Informatie en reserveren

Je kunt reserveren via onze webshop

Lees ook:

Januari bloemkoolmaand: bloemkoolcouscous met kipfilet Win een uitgebreid ecostoof-pakket