Een heerlijke variant op de klassieke Caesar salade. Gril de ingrediënten en creëer zo een echte smaaksensatie. Wij delen graag het recept met jullie. Lekker! Bijgerecht voor 4 personen ± 15 min.
Ingrediënten
- 1 krop romaine sla
- 2 eieren
- 2 el olijfolie
- zout en versgemalen peper
- 2 zuurdesemboterhammen
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 40 g Parmezaanse kaas, geraspt + extra om te bestrooien
- 3 ansjovisfilets
- 1 tl dijonmosterd
- ½ tl worcestersauce
- 125 ml mayonaise
Bereiding
- Verwijder lelijke bladeren van de sla en snijd van de lange kroppen de toppen van de bladen eraf. Snijd eventueel ook het wortelgedeelte bij, maar houd genoeg stronk over zodat de bladeren nog bij elkaar worden gehouden. Snijd de krop in de lengte doormidden.
- Kook de eieren in ± 9 min. bijna hard. Spoel ze met koud water af, pel ze en snijd in parten.
- Verhit intussen de grillpan op halfhoog vuur of steek de barbecue aan.
- Bestrijk de sla en het brood met wat olie en bestrooi met zout en peper. Grill de krop aan beide kanten ± 7 min. op matig vuur. Grill het brood ± 3 min. mee.
- Maak intussen de dressing door de knoflook met de kaas en ansjovisfilets in de kom van een kleine keukenmachine glad te draaien. Draai er ook de mosterd, worcestersaus en mayonaise door. Breng op smaak met zout en peper.
- Neem de sla en het brood van de grill en snijd het brood in croutons.
- Verdeel de saus, ei en croutons over de sla en bestrooi met wat extra kaas, zout en versgemalen peper.
FOTOGRAFIE DOOR ERNIE ENKELAAR | PRODUCTIE EN STYLING DOOR PAULA SCHOUTEN | FOODSTYLING DOOR YVONNE JIMMINK | RECEPTUUR DOSIA BREWER
Lees ook:
Smakelijke spliterwtensoep met rivierkreeft en feta Witlofsoep met een vleugje zoet Sprookjesachtige kruidenpizza Zoete pizza met vijgen